Aanpak

Aanpak

 

Alles begint met passie. TORO wil deelnemers 'goesting' geven in het toepassen van nieuw aangeleerde vaardigheden. 'Goesting' is dan ook wat TORO wil delen en uitstralen. Ook in onze aanpak.
 

Hoe gaat TORO te werk?

TORO gaat uw vraag analyseren en daaruit de doelstellingen formuleren. Vanuit die doelstellingen geeft TORO vorm aan uw opleiding en leggen we alle te nemen stappen samen met u vast.
Tijdens de voorbereiding verdiept TORO zich in uw werking, uw personeel, uw producten en in uw klanten. Omdat we uw organisatie op en top leren kennen, kunnen we uw opleiding écht op maat maken.
Tijdens de opleiding is TORO een vertegenwoordiger van uw organisatie en een collega van de deelnemers. Na elk opleidingsmoment geeft TORO feedback aan u als opdrachtgever en signaleert kritische bemerkingen met respect voor de integriteit van de deelnemers. Door continue communicatie tussen u en TORO willen we de kwaliteit bewaren. 
In de opvolgingsfase wordt bekeken welke acties kunnen plaatsvinden. De vorm van de opvolging (Arena, Muleta, Matador) wordt steeds getoetst aan de visie van en de sfeer binnen uw organisatie en aan de praktische haalbaarheid voor de deelnemers.